7.5.2010

Hajatelmia

Matkailun Internet-markkinointi koulutukseni kotitehtävä nro 2

What matters now by Seth Godin

Passion (sivu 51)
Lukiossa kaveripiiriini ilmestyi henkilöitä jotka kävivät ”seukkarilla”. Kyseessä oli evankelisluterilaisen kirkon nuorisotyö joita pitivät aivan tavalliset mutta hyvin puoleensavetävät ja sisäisesti karismaattiset henkilöt. Vietin kolmisen vuotta aikaa henkisesti tyystin erilaisessa maailmassa kuin mihin olin tottunut. Äiti oli opettanut iltarukouksen mutta muuten en ollut ajatusta jumaluudelle juurikaan uhrannut. Seukkarilla moni asia oli toisin. Elimme muiden murrosikäisten tavoin seurustelujen, harrastusten ja koulukäynnin maailmassa, kylläkin ilman päihteitä. Meitä kuitenkin veti yhteen polttava ajatus yhdestä ainoasta oikeasta joka oli meille jokaiselle mahdollinen.

Minä en kokenut hurmosta. Minulle tärkeintä olivat kaverit ja yhdessäolo, kuuluminen porukkaan. Omien lasten kanssa asioita on alkanut ajatella uudelleen. Miten opettaa lapsille luottamus johonkin joka on ylitse muun, johonkin mihin voi aina turvata. Vähemmän on enemmän.

Fascination (sivu 59)
Aha. Enpä ollut tullut ajatelleeksi että hymylläkin on fysiologinen merkitys.

Sleep (sivu 77)
Aktivistina ja pienten lasten äitinä allekirjoitan toiveen riittävästä unesta. Jos aina vaadimme itseltämme vain lisää ja enemmän, edessä on lääkitys ja pitkä aika tummien verhojen takana. Mistä ihmeestä tulee alitajuntainen pakko/ tarve pystyä kaikkeen? Joku syyttää kasvatusta, toinen luterilaista uskontoa.

Oli syy mikä tahansa, kokemuksen kautta oppii arvostamaan unta. Parikin tokkuraista päivää sotkee tehokkuusaikataulun joten joudumme tekemään valintoja. Unen vähentämisestä ja tekemättömien töiden listauksesta sitä ei kannata aloittaa, nimimerkillä ”Kokemusta on”.

Knowing (sivu 78)
There is no such things as boring knowledge. There is only boring presentation. Amen.